9 юни : Дръзки, но етични

Хороскоп

08-06-2015, 19:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

8-14 юни : Ръка за сбогом на миналото

Слънце в Близнаци, Луна в Риби. Астрологична картина на деня.

Във вторник Луната навлиза в последната си четвърт, а в поднебесния свят настъпва време за приключване на вече започнатото, анализ и преработка на вече преживяното, прощаване с миналото и разчистване на пространство за бъдещето. Въпреки подчертаната водна стихия и нагласите за състрадание и опрощение проектирани от Риби и днес, както и вчера, в общуването ще се наблюдава известна хладност и равнодушие и едва ли ще можем да разчитаме на протекция, великодушие и снизхождение. Ще бъдем като чели по-склонни да проявяваме състрадание към себе си, отколкото към другите, поради ярко изразената потребност за самосъхранение и концентрация в личните цели. Ако някой ваш близък се нуждае от психологическа поддръжка и утеха, не го лишавайте от внимание, но и не позволявайте да бъдете използвани и не забравяйте за своите интереси.
 
Конфликтният обмен между Луната в Риби и Слънцето и Марс в Близнаци ще ни създава пречки в израза на чувства и емоции. Ще се колебаем както в мненията така и в намеренията си, а в състояние на емоционален афект можем да кажем повече от допустимото. Внимавайте какво говорите и не допускайте да провокирате и да бъдете въвличани в конфликти по незначителни поводи. Съвсем спокойно и на място можете да дадете предимство на друг далеч по-хармоничен междупланетарен обмен-този между Венера в Лъв и Меркурий в Близнаци. Той ни дава възможност да проявим такт и находчивост при решаването на спорните ситуации за постигането на комфортни за всички заинтересовани страни условия. Пак благодарение на него, съвсем навреме и на място е възможно неочаквано възстановяване на стари, позабравени контакти

Работа и бизнес
Денят е крайно неподходящ за конкретни практически и рационални действия. Насочете енергийния си потенциал към срещи, разговори, обмен на новини, мнения и информация. Ако желаете да привлечете внимание и подкрепа кратките изказвания и максималната конкретика ще ви помогнат да бъдете по-убедителни. И не бъдете срамежливи - активната изява на личните ви достойнства, качества и способности ще направи приятно впечатление, ще привлече нужното внимание и може да ви донесе неочакван успех. Не бързайте обаче да реагирате на новите предложения. По-добре преди това довършете започнатото.

Здраве, хранене и красота
Денят вероятно ще бъде твърде активен и напрегнат но и възможностите за качествен релакс не са малко. Можете да избирате между дълга разходка, бавни разтегателни упражнения, водни процедури и медитативни практики. Не създавайте благоприятна среда за мрачни мисли и съмнения-те най-вероятно са плод на изкривени представи, но могат да имат значителен и траен ефект върху физическото и емоционалното ви здраве. Периодът е подходящ за стартиране на лечебно гладуване и диета за редуциране на теглото. В козметичните грижи насочете вниманието си към отстраняването на несъвършенствата, нежеланото окосмяване, целулита и почистването на кожата.