Какво се е случило в самолета, кацнал принудително в София (видео)

Това се наложи заради пиян англичанин, буйствал на борда

Камера засне какво точно се е случило на самолета, кацнал принудително преди дни в София заради пиян англичанин, буйствал на борда. Заради принудителното кацане авионът закъсня с повече от два часа. Самолет е бил на британската авиокомпания „Томпсън еъруейз" с 200 британски туристи на борда, изпълняващ полет от Манчестър за Ираклион на остров Крит.

Официално като причина за принудителното кацане беше посочено, че мъжът е консумирал алкохол, който сам внесъл на борда на самолета и в последствие влязъл в спор както със стюардесите, така и с други пътници.

На видето се вижда как мъжът е отведен, на което останалите пътници бурно аплодират. Човекът, заснел видеото, разказва пред английския "Мирър", цитиран от „24 часа“:

"В самолета бях заедно със съпругата си. Цялата случка беше изключително неприятна и груба. Кулминацията на скандала беше, когато една от стюардесите се опита да изведе пътника. Цялата случка доведе до двучасово закъснение и всички пътници бяха изключително ядосани."

Друг пътник разказва: "В самолета имаше и една групичка младежи - на не повече от 20 години. Всички те изглеждаха и се държаха така, все едно за пръв път отиват на почивка без родителите си."