Находчив магазинер нареди колекция от снимки на апаши

Крими

08-06-2015, 14:35

Снимка:

в. Труд, Росица Николова

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

"Тук ще бъде твоята снимка, крадецо!", пише под празно място на стената

Колекция от снимки на крадци е подредил в своя магазин Светослав Георгиев от Сливен. Кадрите от охранителните камери са запечатали деянията на апашите в търговския обект. Сред тях е оставено празно място с надпис "Тук ще бъде твоята снимка, крадецо!".

Магазинът е за хранителни стоки и е един от най-посещаваните в кв."Сини камъни". "Кражбите са изключително неприятни, търпим големи загуби", каза Георгиев пред Труд. Най-често задигали цигари и спиртни напитки в "патрончета" от по 200 милилитра.

Светослав Георгиев смята, че хората посягат на храната от безпаричие и глад. Той не проявява съчувствие обаче към тези, които крадат цигари и алкохол. Мъж от квартала на два пъти откраднал цигари и ги продал на двойно по-ниска цена на близка бензиностанция. Друг, след като пуснали снимката му интернет, върнал откраднатата стока, даже оставил 20 лева на продавачките за извинение.

"Когато е възможно, правим граждански арести, идва полиция. Ако кражбата е извършена за първи път, човекът получава акт", обясни още бизнесменът. Той подчерта, че изложбата е от снимки на рецидивисти.

"Нашият е като всички останали магазини наоколо. Много се краде, а често пъти и с взлом. Ние 2 пъти сме разбивани. Загубите на пръв поглед са дребни, но всъщност са големи“, заяви Георгиев. "Струва ми се, че откакто окачихме снимките на стената, има ефект, кражбите започнаха като че ли да намаляват", казва той с надежда.