Почина прочутата ясновидка и целителка Джуна

Години наред тя бе мъртва духом и телом, сломена от смъртта на любимия си син

Известната по цял свят лечителка и астролог Джуна Давиташвили, позната повече като Джуна, почина днес в Москва на 66 години. Трагичната новина съобщи актьорът Станислав Садалский.

"Два дни е била в кома. Бърза помощ я прибрала от магазин в нейния квартал, където тя влязла да пазарува и припаднала. Преди това е била приета в болница заради проблеми с кръвното налягане", обясни Седалский, пише "Газета.ру".

Джуна се занимаваше с рисуване, пишеше стихове. Грузинката бе много популярна в България и през годините е правила точни прогнози и за нашата родина. Още през 80-те е била близка приятелка на петричката пророчица Ванга и двете са се виждали няколко пъти.

Грузинката може да лекува, защото през нейните ръце преминава невероятна енергия, но въпреки това не успя да излъже смъртта. Още през годините на СССР много учени са изследвали феномена, за да разберат как така тя може да лекува и да предсказва бъдещето.

Джуна е лечителка, астролог, поет, киноактриса, президент на Международната академия на алтернативните науки. Според собственните ѝ твърдения е носител на редица награди и патенти, които са подробно описани на официалния ѝ сайт. Пак по нейни твърдения лекува рак и удължава живота до над 100 години.

Джуна се ражда на 22 юли 1949 г. в с. Урмия, Краснодарски край, в семейството на емигранта от Иран Юваш Сардис. Учи две години в Ростовския техникум за кино и телевизия, но прекъсва и заминава за Москва. Според втора версия завършва Ростовския медицински техникум и е изпратено по разпределение в Тбилиси, където се запознава с бъдещия си съпруг, Виктор Давиташвили. От 1980 г. живее и работи в Москва. Има краткотраен брак с Игор Матвиенко.

Въпреки че Съветският съюз официално не поощрява популяризирането на алтернативната медицина, говорело се, че тежкоболният вожд генерален секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев посещава 30-годишната Джуна, за да удължи живота му.

Сред пациентите ѝ, макар официално потвърждение за това да липсва, са също художникът Иля Глазунов, актьорите Джулиета Мазина, Робърт де Ниро, Марчело Мастрояни, кинорежисьорите Андрей Тарковски и Федерико Фелини. Тя самата разказва, че сред пациентите ѝ е бил и Борис Елцин.

Носител е на много награди, включително звездата на Герой на социалистическия труд на СССР, ордена „Дружба на народите", медала на ООН „За укрепване на мира", медал „За доблест", званието генерал-полковник на медицинската служба.

През 1990 основава Международната академия на алтернативните науки, а през юни 1994 г. е избрана за 5 години за вицеректор на Свободния международен университет за нетрадиционна медицина в Коломбо - институт, основан от емигранти от Съветския съюз. През 1997 г. се самопровъзгласява за Царица на асирийския народ.

През 1995 г. участва в парламентарните избори в Русия, начело на Блока „Джуна Давиташвили". Нейната политическа формация печели едва 0.47% от гласовете, което не ѝ дава възможност да излъчи нито един депутат в Думата.

След смъртта на сина си Вахтанг през 2001 г. заживява като отшелница. Наред с изцеляването Джуна създава и свое художествено творчество: рисува, пише стихове и разкази, играе на сцената заедно с Игор Талков и Андрей Державин.