Да почистим р. Марица заедно

Да превърнем реката в привлекателно и атрактивно място за отдих, разходки и почивка

Не е тайна, че коритото на р. Марица не е най-чистото място в Пловдив. А важна част от приобщаването, което целим, е превръщането на реката в привлекателно и атрактивно място за отдих, разходки и почивка. 

Затова една от първите стъпки на ONE ARCHITECTURE WEEK 2015 е инициатива за почистването на част от коритото на Марица - районът в южната част; между Панаирния и Пешеходния мост, където планираме да съсредоточим част от намесите си.

Заповядайте да почистим на 13.06 от 18.30 ч. и не забравяйте, че след края на трудовия ден сме подготвили и специална програма за вечерта. Очаквайте прожекция на филма на Андрей Паунов "Проблемът с комарите и други истории", любезно предоставен от Agitprop, като нашите приятели от Айляк Крафт Бира ще почерпят всеки трудил се с истинска пловдивска бира!, съобщават организаторите.

Програмата за 13.06 е:

18.30 ч.: сборен час и начало на почистването. ONE ARCHITECTURE WEEK 2015 осигуряват чували и ръкавици; както и транспорта на пълните чували в последствие

19.30 ч.: начало на сервирането на Айляк Крафт Бира
20.30 ч.: начало на прожекцията; няма да предложим столове, но пясъкът ще е вече чист; носете си одеяла/ чаршафи, като за пикник.

За по-точен ориентир адресът е: бул. Марица 102. Ще ви очакваме в самото корито на реката, заповядайте!