Какво ще стане с трите понита в Борисовата градина?

Животът

09-06-2015, 11:56

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румънски понита за първи път посрещат Нова година в България

Оказа се, че виждането на всички проектанти е конната база да отиде в Ловния парк, близо до "Симеоновско шосе"

Трите понита и конете на общинската фирма "Егида" се оказаха в центъра на спора между граждански организации и проектанти.
Три неправителствени организации за защита на животните - Фондация "Вземи ме вкъщи", Сдружение "РПЦ - На ти с природата" и Сдружение "Приятели за животните", се обявиха в защита на конната база в Борисовата градина, чието преместване пък фигурира във всички седем проекти, участващи в конкурса за устройствена концепция на парка, съобщи Dnes.bg/
"Това е най-зелената конна база от гледна точка на парковата среда и е едно от малкото места с толкова удобна локация, която дава възможност на много деца и млади хора да получат достъп до нея, а мястото, на което е предвидено да се премести не е толкова атрактивно", заяви Таня Кирова от фондация "Вземи ме вкъщи" по bTV.
Оказа се, че виждането на всички проектанти е конната база да отиде в Ловния парк, близо до "Симеоновско шосе".
Архитект Атанас Ковачев мотивира предложението с факта, че сега конната база се намира на мястото между два големи булеварда и заради конюшните се блокира прекия път на хората през парка.
"В Ловния парк открихме удобни сгради за конете, те са общинска собственост, а тук ще има парк, който ще е добре благоустроен. Предлагаме тази територия да е публично-общинска собственост", обясни още той.
Ковачев добави, че конната база винаги е била на загуба, което обаче даде допълнителен мотив на Киркова да попита какво ще стане с нея, ако отиде на неатрактивно място и достъпът до нея бъде по-затруднен.