Кристалина Георгиева се среща със Сорос

Общество

09-06-2015, 12:14

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Темите на разговора не са оповестени

Българският еврокомисар и вицепрезидент на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще се срещне в петък с основателя на фондация "Отворено общество" Джордж Сорос.

Срещата между двамата ще се проведе в Брюксел, а ден по-рано Сорос ще разговаря и с Вера Юрова, европейски комисар по правосъдието, съобщиха от Европейската комисия.

В интернет-страницата на Георгиева не са отбелязани темите й за разговор със Сорос. Последната официална среща между двамата се проведе в края на октомври месец 2014 г., когато американският милиардер връчи на българския еврокомисар наградата, присъдена й от Централния европейски университет в Будапеща. Университетът е основан от Сорос.

БГНЕС припомня, че през март месец авторитетното издание European voice, а през май месец и американското издание Politiko съобщиха, че Кристалина Георгиева ще се кандидатира за генерален секретар на ООН. До момента Георгиева не е потвърдила, но не е и отричала подобна възможност. В същото време властите в България потвърдиха своята подкрепа за кандидатурата на друга българка за поста на генерален секретар на ООН, тази на Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО.