Фандъкова откри най-търсената детска градина

Директорът на ОДЗ 2 "Звънче" Цеца Георгиева е наградена с почетния знак на Столична община

ОДЗ 2 "Звънче" е една от най-търсените детски градини. Това каза по време на откриването на ОДЗ 2 "Звънче" кметът на столична община Йорданка Фандъкова, предаде "Фокус".
В чест на 45-годишнината от създаването на градината и във връзката с всичките постижения директорът на ОДЗ 2 "Звънче" Цеца Георгиева е наградена с почетния знак на Столична община. Наградата ще бъде официално връчена на празника на София - 17 септември.

"Няма как да не поставим образованието като основен приоритет", каза тя и заяви, че от години то не е просто приоритет, а се правят реални инвестиции в тази насока. По думите на столичния кмет, детските градини в София, са едни от най-добрите в цяла Европа. "Уверявам ви няма такава детска градина с басейн, спортна зала и спортни площадки. Радвам се, че успяхме да съчетаем всички дейности", каза тя.

Фандъкова обясни, че инвестициите са във връзка с изграждането на новата сграда, но и с мерките за енергийна ефективност. "Те ще имат тепърва ефект, защото тези икономии, които очакваме да бъдат до 30 % - тези пари ще останат в детската градина", уточни още Фандъкова.