Лео Меси на "Любовта в лудост"

Варна Лайф

10-06-2015, 15:33

Снимка:

Twitter

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Четири български филма ще имат премиери на фестивала

Непоказван биографичен филм за суперзвездата на Барселона Леонел Меси е един от основните акценти в в тазгодишната програма на Международния филмов фестивал "Любовата е лудост", който ще превземе морската столица в дните от 21 до 30 август. Представянето на филма пред варненската публика ще стане само няколко месеца след като Барселона спечели Шампионската лига.

Плакатът на фестивала е дело на варненския актьор и фотограф
  Симеон Лютаков

За почитателите на киното са подготвени около 90 заглавия, а времетраенето на фестивала е удължено, за да могат повече хора да се докоснат до седмото изкуство, обясниха организаторите. Ленти от Франция, Испания, Полша, Португалия, Македония, Грузия, Хърватска, Румъния, Тайланд и Китай ще очакват зрители в края на август. За първи път у нас ще бъде предствен филм от Уругвай. Направен е и специален подбор на кино продукции от Армения по повод 100 години от геноцида на арменския народ.

Четири български заглавия ще имат премиера на "Любовта е лудост" - "Жената на моя живот" на Антони Дончев, "Бартер" на Атанас Киряков, " Каръци" на Ивайло Христов и "Събирачи на труповe", в който участва варненският актьор Стоян Радев. Продукцията е единствената българска лента сред 12-те заглавия, включени в конкурсната програма.

Журито ще се председателства от ректора на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) проф. Любомир Халачев, като филмите ще се оценяват от още четирима души. Традиционно е подготвена и богата съпътстваща програма, в която всъщност са включени повечето от планираните заглавия.