Богата "реколта" от кoнтрабандни цигари на Капитан Андреево

Крими

10-06-2015, 16:22

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

5120 кутии в кухини, стекове от сокове и бисквити, и дори в готварска печка прибраха митничарите само снощи

Митничарите на Капитан Андреево снощи откриха 1150 кутии контрабандни цигари във фабрични кухини на два автобуса.

Рейс с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния пристига късно през нощта на митницата. Шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране.

Въпреки това автобусът е проверен щателно и дежурните откриват в тавана над задните седалки 700 кутии цигари "Karelia ome" без акцизен бандерол.

Установено е, че цигарите са собственост на двама турски граждани. В същия автобус е пътувал и румънец. В неговия личен багаж пък са открити 80 кутии контрабанда.

Малко преди това при проверка на друг автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция са открити във фабрични кухини между седалките 300 кутии цигари "MM slims" без акцизен бандерол. Собственик се оказал един от пътниците.

В личния багаж на друга пътничка от автобуса, също българска гражданка, са открити 70 кутии нелегални цигари и са иззети.

На петимата от двата автобуса са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Общо 5120  кутии /102 400 къса/ контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на автобуси и на леки автомобили, в стекове от сокове и бисквити, в новозакупена готварска печка, откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево от нощната смяна.

Съставени са 18 акта за опит да бъдат пренесени стоки без акциз през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.