Куче водач се хвърли пред автобус, за да спаси стопанката си

Голдън ретривърът Фиго предпази незрящата жена от прегазване на пешеходна пътека

Кучето водач Фиго се хвърлило пред малък училищен автобус в Брустър, щата Ню Йорк, за да предпази незрящата си стопанка Одри Стоун.Ретривърът спасил жената от сигурна смърт, след като водачът на автобусчето не видял пресичащата на пешеходната пътека двойка и тръгнал да ги гази, съобщи вестник "Дейли мейл", цитиран от БЛИЦ.

Опашатият останал да изчака пристигането на линейката и полицията заедно с уплашената си стопанка. Инцидентът е станал в понеделник в селището Брустър, намиращо се на около 100 километра северно от град Ню Йорк.
"Кучето е поело по-голямата част от удара, но въпреки това е останало до пострадалата си стопанка. Намерихме го да стои до нея. То беше там, за да я спаси", разказва началникът на полицията в Брустър Джон дел Гардо.
Пол Шварц, който държи бензиностанция близо до инцидента пръв се притекъл на помощ."Кучето не искаше да я остави. Махаше с опашка около жената, която също не искаше да се отдели от животното. Постоянно крещеше името му - Фиго. На няколко пъти и обяснихме, че е Фиго е добре", разказа Шварц.
Стопанката на животното-  62-годишната Одри Стоун, е със счупени глезен, лакът, ребра и има рана на главата.  Фиго е опериран и му е поставена шина на задния крак.
Шофьорът на училищния автобус е получил призовка за не спазено предимство на пешеходец.