Добро утро, София!

Животът

11-06-2015, 07:52

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шествие по софийските улици с чудотворна икона

Денят се познава от сутринта. Или не точно

Добро утро, софиянци! Да Ви е сладко кафето! А ако вече сте го изпили, то се надяваме, че денят Ви е стартирал успешно и с усмивка. Навън грее слънце, което вещае само добо, но не се залъгвайте. Още наобед ще се заоблачи, а следобед дори ще превали и прегърми. Астрологът на BulgariaUtre пък предвижда напрегнат ден, така че в този случай май няма да важи фразата "денят се познава от сутринта". Е, не унивайте! В крайна сметка всичко е такова, каквото си го направите сами. А що се отнася до времето, то толкова често мени своите настроения, че като нищо ще реши да ни грее слънце до вечерта.

В случай че сте поспали малко повечко днес, вероятността да не можете да си направите кафе е доста голяма. Особено ако живеете в някой от 15-те района без ток или 4-те без вода - две от трите съставки, нужни за сутрешната доза свежест. ЧЕЗ и "Софийска вода" имат навика да започват прекъсванията около девет часа, така че е и днес. Ако всичко е наред - честито, а ако късата клечка се е паднала точно на вас, не му мислете много, а просто сложете тези ядове в графата "бели кахъри".

Е, обсъдихме делничните грижи, време е да преминем към празниците. На 11 юни църквата чества празника Св. Богородица - "Достойно ест", посветен на чудотворната икона в Света гора на Богородица и песнопението "Достойно есть", възпяващо божията майка в св. литургия. По този случай вчера се извърши литийно шествие с иконата „Достойно есть” от храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в Бухово. С тази икона са станали много чудеса, излекувани са хора от тежки болести, семейства са получили дълго чакани рожби. Ако наистина вярвате силно, то със сигурност сте присъствали и сте се помолили.

Другите празнуващи са икономистите в България. Празникът се отбелязва от 2005 г. с решение на МС по повод 110 г. от създаването (1895) на първото българско икономическо дружество в България, преименувано през 1990 г. в Съюз на икономисите в България. На празнуващите честито. И да почерпите. Вие си знаете какво ще Ви пожелаем, не е нужно да уточняваме.

И третите празнуващи са всички останали. Дори денят да е много напрегнат и все някой да успее да Ви вдигне нервите, не забравяйте, че идва петък. А това си е достатъчен повод за отбелязване. Екипът на SofiaUtre Ви пожелава спорен и усмихнат ден!