Цонко Цонев се срещна топ мениджмънта на Томас кук Скандинавия

Гостите разгледаха „Музея на Кметъла“

Кметът на Каварна Цонко Цонев се срещна с изпълнителния директор на Томас Кук Скандинавия Магнус Викнер и Питър Грандел - директор на хотели и курорти.
Срещата се проведе във връзка с откриването на ваканционно селище „Бялата лагуна“. Това е първият комплекс на Томас кук Скандинавия в България. Клубните хотели на туроператора с този бранд са 14, намиращи се в дестинации от цял цвят.
Изграждането на ваканционното селище „Бялата лагуна“ е най-голямата еднократна инвестиция за последните години в Каварна и ще благоприятства за развитието на туризма в цялата страна.
Срещата се състоя в кабинета на кмета Цонко Цонев, където гостите имаха възможност да разгледат „Музея на Кметъла“. Оказа се, че изпълнителният директор Магнус Викнер е китарист и колекционира китари, като компилацията му включва 17 различни соло и бас китари. Освен това има собствена група, която е започнала да свири заедно с Europe преди 30 години.
На срещата Магнус Викнер предложи да включи фестивала Kavarna Rock в списанията на туроператора, които се разпространяват в целия свят и са тираж 300 000 броя.