Хванаха най-известния автокрадец в България

39-годишният С.П. е задържан в полицията за вещно укривателство в особено големи размери

Столични полицаи задържаха най-известния и ловък  автомобилен крадец Лъвицата, съобщи Канал 3. 39-годишният С.П. е задържан в полицията за вещно укривателство в особено големи размери.

Разследването започнало още в началото на май, когато столичанин съобщил за липсата на личния му автомобил "Рейндж Ровър", спортна модификация. Потърпевшият бил паркирал колата си на булевард "Витоша" към 23 часа на 3 май, а на следващия ден към 9 часа вече я нямало.

След досъдебно производство по случая, на 29 май служители от сектор "Престъпления, свързани с МПС" при СДВР и техни колеги от Четвърто районно засекли крадената кола в квартал Лозенец. Автомобилът бил управляван от Лъвицата, но крадецът успял да се укрие. Последвали оперативни действия и полицаите установили по безспорен начин, че е шофирал С.П., който по-късно бил задържан в полицията за 24 часа.

В дома на задържания полицаите намерили и иззели два инструмента за разбиване на врати тип "тирбушон", 5 заготовки тип "меча лапа", устройство за заглушаване на сигнал тип "тапа", 4 електронни устройства за преодоляване на защити за привеждане на автомобили в движение. Намерили и множество ключове за автомобили от марките "Ауди", "Мерцедес", "Рейндж Ровър", както и списък с автомобили, подготвени за кражба.

Задържаният С.П. е с повдигнато обвинение за вещно укривателство в особено големи размери (престъпление по чл.215 ал.2 от НК). Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.