Тони Томпсън: Условия за развитие на бизнеса ще доведат до бърз растеж

Мисия Бургас

11-06-2015, 18:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доклад на Световната банка: Училището ни дели децата на бедни и богати

Представителите на Световната банка присъстваха в Бургас на дискусия, организирана от ЕК

"Активното гражданско общество е изключително важно, наред с подобряването на работата на институциите, създаването на по-добри условия за бизнес и развитието на  човешките ресурси, за динамизирането на обществените процеси, които ще доведат  до положителни икономически и социални промени". Това заяви зам.-кметът по европейски политики и околна среда Атанаска Николова на форум-дискусия, организиран от представителствата на ЕК и Световната банка в България.

Зам.-кметът подчерта, че двете институции имат изключително голям принос за развитието на страната и общините.

Специално участие в дискусията взеха Тони Томпсън - постоянен представител на Световната банка, и Огнян Златев - представител на ЕК  в България.

По време на срещата бе представен  системният анализ на страната от Световната банка и потенциалът на България за устойчив растеж и споделен просперитет от главния икономист към финансовата институция Стела Илиева.

Въз основа на оценката за напредъка по постигане на споделен просперитет и намаляване на крайната бедност, в съответствие с целите на България за Европа 2020, бяха представени основните насоки към политиките, които ще имат благотворен трансформиращ ефект.

Акцентите за осигуряване на по-бърз растеж, представени в анализа на Световната банка, бяха подобряването на условия за развитие на бизнеса и привличане на сериозни инвеститори, интегриране на българските фирми на европейския пазар, стимулиране на иновациите.