Пазарджишкият кмет ще олекне с 3 000 лв., нарекъл двама адвокати "идиоти"

Крими

11-06-2015, 17:08

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивският съд осъди Тодор Попов за обида и клевета

Пловдивският районен съд осъди кмета на община Пазарджик Тодор Попов за клевета и обида в гражданско-правен аспект, нанесени на адвокат Валентин Табаков, съобщи пред "Фокус" адвокат Табаков.

Юристът заведе дело срещу кмета на Пазарджик за клеветнически и обидни реплики, изречени по време на пресконференция на 15 април 2014 година, публично по адрес на адвокатите Валентин Табаков и Валери Стоянов, в тяхно отсъствие.

По време на пресконференцията той ги нарича "щурчовци", "идиоти", "тях, когато и да ги освидетелстваш, все им е късно". Районният съд в Пловдив осъди кмета на Пазарджик да заплати за нанесените неимуществени вреди на адвокат Табаков 2 000 лева за клеветата и 1000 лева за обидата. Тодор Попов трябва да заплати също разноските по делото в размер на 500 лева и държавните такси. Решението на Районния съд в Пловдив може да се обжалва пред Пловдивски окръжен съд в 14-дневен срок.

По същия казус дело бе заведено и от адвокат Валери Стоянов. Пловдивският районен съд постанови осъдителна присъда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен