Студенти от Генерал Тошево получават стипендии от общината

Могат да кандидатстват изучаващи дефицитни специалности

Общинският съвет в Генерал Тошево прие Наредба за отпускане на стипендии на студенти от общината.

    Съгласно нормативният акт, общината може да отпуска стипендии на студенти, изучаващи се в дефицитни за района специалности, които след дипломирането си ще се реализират професионално на територията на община Генерал Тошево. Специалностите, които подлежат на финансиране според наредбата, са Медицина, Архитектура, Строително инженерство, Право (при определени условия), както и специализанти от специалност Медицина.
      Стипендиите се отпускат от бюджета на общината, като необходимите средства се осигуряват в рамките на одобрения за съответната финансова година бюджет.
       Размерът на възможната месечна стипендия, заложен в наредбата, е между  200 лв. и 300 лв., в зависимост от курса (първи, втори, трети и т.н.), като студенти-инвалиди получават определената за съответстващата  учебна година сума, увеличена с 50.00 лв.

      Кампанията по набиране на молби за подпомагане на студенти в дефицитни за района специалности за следващата академична година 2015/2016 ще стартира от 1 юли и ще продължи до 15 август.