Fibank подари на горнобанци спортна площадка

Новото баскетболно игрище, реализирано по идея на жители на квартала, е на стойност 36 хиляди лева

Нова спортна баскетболна площадка бе открита днес в столичния квартал „Горна баня“. Проектът е по идея на жителите на квартала, а финансовата помощ получиха от Първа инвестиционна банка. Проектът е за над 36 хиляди лева.

„Това е е дело на корпоративна социална отговорност, затова искам сърдечно да благодаря на Fibank, които не за първи път ни помагат да развиваме спортна на открито в столицата“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която откри спортната площадка. 

На откриването официални гости бяха Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община, Станислав Иванов, народен представител, Христина Семерджиева, кмет на район „Овча купел”, Зафир Зарков, общински съветник, Иван Божилов, кмет на район „Илинден” и спортистката Саня Жекова. 

„Много съм обнадежден за бъдещето на спорта на открито в София. За много кратко време цялата необходима документация и разрешителни бяха изготвени, затова искам да благодаря на Столична община и се надявам всички администрации да работят като нея и тази на Горна баня“, заяви Христов. По отношение на корпоративната и социална отговорност, изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка заяви, че всеки един голям спортист най-вероятно е тръгнал от една детска площадка и затова тяхна цел е да насърчат спорта сред подрастващите. 

„Надявам се на тази площадка да се открият много бъдещи спортисти, с които да се радва България. Пожелавам да има много деца, най-вече в района, те да спортуват активно. Тази инвестиция е по-скоро съчетание между спорт в градска среда и здравословен начин на живот. Надявам се повече корпорации да бъдат социално ангажирани“, призова Христов.

„Тръгнахме с община Горна баня, защото те бяха най-активни в тази инициатива. И както казваме – винаги първите печелят, така че това е едно добро начало. Имаме програма да продължим с изграждането на спортни съоръжения в общините – спортни площадки, детски градини и създаване на площадки за правилно и безопасно движение по пътищата“, поясни изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка.

Освен спорт и забавление, на малките спортиски, дошли да поиграя на площадката, организаторите от Fibank бяха приготвили и изненада – 15 метров сандвич. Той бе специално приготвен от готвачът Ути Бъчваров. „След спорта трябва и да похапнем балансирано“, категоричен бе готвачът, докато показваше и на деца и родители здравословните рецепти.