Кадиев ще прави БСП – модерна, различна и некорумпирана партия

По мнението му с гласуването за изключването му от левицата е даден ясен знак на ръководството

Нямам намерение да напускам БСП. Тази категорична позиция изрази социалистът Георги Кадиев в интервю пред News.bg.

Моята мисия е да направя БСП различна, да я направя модерна, трезва, практична, некорумпирана, заяви още депутатът.

По мнението му с гласуването за изключването му от парламентарната група на левицата е даден ясен знак на ръководството: „Не ни разделяйте, не ни отлюспвайте. Приобщавайте ни, защото така БСП става силна".

По другата голяма тема, оформена от зададените въпроси, Кадиев аргументира внесения от него Законопроект, с който се разрешава агитацията на майчин език.

Законопроектът не е за майчин език, законопроектът е за правото да получаваш информация на език, който разбираш, подчерта депутатът.

Ние всъщност си мислим, че наказваме ДПС по този начин, а вместо да ги наказваме им подаряваме кауза, убеден е Кадиев.

Според него българските турци и българските малцинства трябва да знаят, че има и други политици, които защитават някакви права. 

„Битката с ДПС не е на полето на човешките права. Битката с ДПС е на полето на модела „Кой", на корупцията, на корпоративните интереси и всичко останало, но не и на полето на човешките права", категоричен е депутатът.

По въпроса за референдума Георги Кадиев заяви: „Аз съм категорично против задължителното гласуване. Това е право, а не задължение и човек сам трябва да реши дали иска да се възползва от това право или не".

Категорично съм за мажоритарния вот, но той според мен не трябва да бъде повече от 1/3, защото фаворизира големите партии, заяви социалистът.