Затвориха кухня-майка в Поморие след сигнал за 30 деца със стомашни болки

Животът

12-06-2015, 14:48

Снимка:

снимка, az-jenata.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Две инспекции са направили проверки на детски градини в общината

Във връзка със сигнал за около 30 деца от детските градини в Поморие, които са получили стомашно неразположение с повръщане, са сезирани Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ - Бургас. 
Инспектори от двете институции вече извършиха проверка и на двете детски градини и кухня-майка в град Поморие, заради съмнение за хранително натравяне. Храната в детските заведения е доставяна от кухня майка, която е с преустановена дейност до приключването на случая. Няма хоспитализирани деца. Инспекторите са взели проби за лабораторно изследване от наличните храни и суровини, както и от контактните повърхности и посудата от кухнята-майка, а резултати се очакват в понеделник.
„Към момента няма данни за хранително натравяне, напротив според лекарите, прегледали децата, по-скоро става въпрос за летен вирус. Моите  деца също посещават градината и съм потресен от начина, по който се спекулира с темата, използвайки загрижеността на родителите към здравето на децата. Няма да допусна създаването на изкуствена паника, въпреки предизборните вълнения на някои хора”, коментира кметът Алексиев.
Според информацията, която постъпва непрестанно в Община Поморие,  днес децата отново са на градина, а част от отсъстващите са здрави, но са останали в къщи по преценка на родителите си.