Студентка от Тракийския с престижен приз

Животът

12-06-2015, 15:53

Снимка:

Дарик

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Старозагорката разработи на ниво темата за недъзите на родния туризъм

"Какво не достига за вътрешното развитие на туризма в страната" е темата, с която старозагорска студентка спечели второ място в престижен национален конкурс, предаде Дарик.

Елена Господинова учи в Тракийския университет и признава, че за първи път се явява на подобно състезание и затова високо оценява полученото признание. Елена се подготвя в специалността „Регионална икономика".

Информираност за туристическите обекти, лошата инфраструктура и липсата на култура, са нещата, които не достигат за развитието на родния туризъм, е мнението на студентката.

Според нея страната ни е забележителна с природните си дадености. "Искам природата да остане в натуралния си вид - и планината, и морето. Това е всичко, което трябва нашите и чуждите туристи да видят. Това е всичко, от което се нуждаем", смята Елена Господинова.

Тя получи наградата за спечеленото второ място от от д-р доц. Соня Алексиева от Министерството на туризма, организатор на конкурса за най-добра разработка на туристическа тематика.

Възможностите за партньорство в маркетинга на туристическите дестинации обсъждат в зала 2 на общината представители на туристическите информационни центрове на Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Хасково, Ивайловград и Свиленград, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, представители на Министерството на туризма.

Програмата на работната среща продължава в следобедните часове с посещение на Регионален исторически музей - Стара Загора, Античен форумен комплекс на Августа Траяна, Музей "Неолитни жилища", "Джаз форум Стара Загора 2015".