Лекоатлети от "Берое" стават част от националния отбор

Спорт

12-06-2015, 16:36

Снимка:

LAP.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Старозагорци ще домакинстват на Европейското отборно първенство с ново спортно оборудване

Състезатели на старозагорския клуб по лека атлетика "Берое" стават част от националния отбор на България и ще представят страната ни на предстоящото в Стара Загора Европейско отборно първенство на 20 и 21 юни.

Общо 28 състезатели на клуба се включиха в Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, момичета и момчета под 16 г., което се проведе на 10 и 11 юни в София. Четирима от тях са златните лекоатлети на Стара Загора - Милен Пасков - 400 м с препятствия, Велин Коваленко - 800 м, Иван Попов - 5000 м и Борислав Тонев - 4х100 м.

От "Берое" са категорични, че отличните представяния на старозагорци са плод на много труд и се случват благодарение на Община Стара Загора и модернизирането на тренировъчните бази, пише Дарик.
Пистата на стадион "Берое" бе изцяло ремонтирана, а сумата от 1,2 милиона лева бе осигурена от Министерството на спорта и от бюджета на общината.

Положената настилка щади състезателите, което е много важно за активния спортист, обясниха от СКЛА "Берое". От клуба припомниха, че Стара Загора разполага с първата в страната отоплена през целия зимен период лекоатлетическа зала.

Ново спортно оборудване бе доставено малко преди старта на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора. 120 препятствия, брандирани с името на старозагорския отбор са вече на стадиона под Аязмото.

Състезателите на СКЛА "Берое" имат и нови 16 стартови блокчета, стойки, летви и метър за скок височина, копия и всичко, от което се нуждаят.

Оборудването бе доставено от Германия, с помощта на Българската федерация по лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и спонсори. То ще позволи на Стара Загора, Международния турнир "Самарско знаме", който ще се проведе на 18 юли на стадион "Берое", да бъде още по-атрактивен и с повече дисциплини.