Грациите на "Импала" спечелиха призови класирания на "Тракия Къп"

Следващите състезания за отбора са във Велико Търново и Варна

Силно се представиха гимнастичките от старозагорския клуб „Импала“ във второто издание на турнира „Тракия  Къп“ в Пловдив, съобщава БНР. На подиума излязоха състезателки от 17 български и 5 гостуващи  клуба.

„Много съм доволна от Ася Иванова, тя спечели приза за най-технична състезателка при жените, както и пет втори места“, каза Петя Петкова, наставник  на „Импала“.

Деница Стефанова стана втора на „въже“ при девойки старша възраст и е с четири трети места в многобоя на отделните уреди. При децата Вяра Манева е втора на „без уред“ и четвърта в многобоя.

„Състезанието бе много силно, а публиката аплодира изявите и на националките преди отпътуването им за Азърбайджан“, допълни Петя Петкова.

Във втория ден бе проведено състезание и за некартотекирани гимнастички - „Гимнастрада“. От „Имапла“ се изявиха 11 състезателки, които се представиха силно. Разминаване в критериите на журито ги класира на осмо място.

В края на следващата седмица във Велико Търново предстои Държавно първенство в категория „Б“. В края на месеца пък  в Бургас ще има зонално първенство. А в началото на юли във Варна предстои Държавно първенство по художествена гимнастика за деца.