Путин и Ердоган обсъдиха общите си проекти в Баку

Срещата им премина в закрит режим

Държавните глави на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Баку. Срещата им премина в закрит режим, информира РИА Новости.

От страна на Русия в преговорите участваха помощникът на президента Юрий Ушков, министърът на външните Сергей Лавров, министърът на енергетиката Александър Новак, директорът на държавната корпорация по атомна енергия Росатом и ръководителят на Газпром Алексей Милер, информира още БГНЕС.

По време на фотосесията двамата президенти размениха впечатления за откриването на Първите европейски игри, на което присъстваха. Ердоган, според РИА Новости отбелязал, че за церемонията не е дошъл нито един от лидерите на страните от Евросъюза, на което Путин отговорил: Турция като кандидат за присъединяване към ЕС представляваше цяла Европа.

Очакваше се на срещата да бъде обсъден "Турски поток". 

"Ако има достатъчно време, е възможно да има обмяна на мнения за важни големи проекти от двустранния дневен ред", каза пред медиите преди срещата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Ще бъде доста важна среща", подчерта той.

В началото на седмицата Путин и Ердоган говориха по телефона за общите си енергийни начинания. Русия и Турция остават важни партньори в търговията, икономиката и инвестициите, каза Песков.