Джон Кери излезе от болница, заминава за преговорите с Иран

Свят

13-06-2015, 12:48

Снимка:

Twitter

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ вдигат знаме в Куба през юли

71-годишният държавен секретар на САЩ бе опериран на 2 юни, след като на 31 май си счупи дясната бедрена кост при падане от колело във Франция

Държавният секретар на САЩ Джон Кери излезе от болница, където беше на лечение за счупен крак, и увери, че в близките дни ще отиде във Виена, да приключи преговорите по иранската ядрена програма с цел сключване на историческо споразумение до 30 юни, предаде Франс прес.

"Разговарях с екипа ни Във Виена. Ще бъда абсолютно, напълно и изцяло участващ в тези преговори. И в момента ги следя и нищо не съм пропуснал. Ще отида във Виена в подходящия момент, в следващите дни, за да тласна напред този решаващ момент от преговорите", заяви Кери, стоейки на патерици пред болницата в Бостън, където прекара десет дни.

"Не бях предвиждал да разговарям лично с външните министри (от другите страни от групата 5+1) и Иран до седмица-две", тоест в последните дни на юни, обясни Кери в отговор на журналистически въпроси.

71-годишният Кери бе опериран на 2 юни, след като на 31 май си счупи дясната бедрена кост при падане от колело във Франция близо до швейцарската граница. Тогава той бе на официално посещение в Женева за разговори с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Лекарят му, хирургът Денис Бърк, заяви, че пълното възстановяване на Кери ще отнеме няколко месеца.