Хилари Клинтън посочи Русия като заплаха за САЩ

Свят

14-06-2015, 07:27

Снимка:

kanal3.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

С реч тя откри в Ню Йорк официално предизборната си кампания

Хилъри Клинтън, която обяви плановете си да се кандидатира за президент на САЩ, смята, че Русия е сред държавите, които представляват заплаха за страната й.
Бившият държавен секретар на САЩ заяви това вчерав Ню Йорк, в реч, с която официално откри предизборната си кампания, предаде ТАСС.
"Няма друга страна в света, която да разполага с по-добри възможности за просперитет в XXI век, никоя друга страна не е по-добре подготвена да противодейства на традиционните заплахи от страни като Русия, Северна Корея и Иран, както и да се справи с подема на нови държави като Китай", заяви Клинтън.
По нейно мнение, САЩ имат най-големи възможности за противодействие на заплахата от разпространението на заразни болести, хакерски атаки и терористичната групировка "Ислямска държава". Като цяло, в речта си, тя отдели най-голямо внимание на вътрешните социални и икономически проблеми.
Съпругата на бившия американски президент Бил Клинтън, която преди това беше сенатор от Ню Йорк и държавен секретар в администрацията на президента Барак Обама, на 12 април заяви намерението си да участва в президентските избори през 2016 година.
Това е вторият й опит да се бори за Белия дом.
През 2008 г. Хилъри Клинтън отстъпи на Барак Обама в надпреварата за номинацията на кандидата от Демократическата партия, но сега се смята за фаворит сред потенциалните претенденти. Това се потвърждава от резултатите от проучвания на общественото мнение.