Търговци на Калиакра: Разчитаме на българите

Руснаците тази година нямат пари

“Няма кой да купува тази година”, оплакаха се търговците, които продават сувенири на нос Калиакра – популярна за туристите дестинация по Северното Черноморие.
“Руснаците тази година нямат пари, румънците, както обикновено само пипат и питат за цените без да купуват, само българите вземат по нещо - я за спомен, я за децата”. Така описаха началото на сезон`2015 хората, които разчитат на дребни продажби, за да припечелят по някой лев през лятото, пише nakratko.bg.
Нос Калиакра е един от най-посещаваните туристически обекти. Тук групите, макар и с различна интензивност, не спират през цялата година. Мястото е индикатор за сезона: повече туристи на Калиакра – по-добър сезон за Северното Черноморие.
Основно българска реч се чува и на популярния северен плаж “Болата”. Единици са румънските автомобили, които традиционно наводняват района през почивните дни.
Със всяка година сезонът става все по-къс, споделят с местните и се надяват след средата на месеца, с началото на ученическите ваканции, ситуацията да се промени.