Пламен Константинов: Играхме така сякаш не ни интересува този мач

Спорт

14-06-2015, 13:01

Снимка:

БФВ

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

В следващите двубои от Световната лига националите гостуват на Аржентина

"Този мач бе различен от вчерашния. И двата отбора изпробвахме някои различни състезатели. Мога да кажа, че не съм доволен от играта ни днес. Исках да видя малко по-различни неща на полето и повече страст. Играхме така сякаш не ни интересува този мач и това е нещото, което не ми хареса. Ще трябва да си поговорим сериозно за това. Най-важното в случая е, че показахме желание и се опитахме да променим развоя на мача. Резултатът няма значение. Не е важно, ако направим грешка или загубим, но във всички мачове трябва да играем със сърце", заяви на официалната пресконференция след мача селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

Българският национален отбор по волейбол за мъже загуби от Канада с 1:3 (25:18, 25:19, 21:25, 25:20) във втория мач от гостуването на "трикольорите" в град Съмърсайд. Така домакините взеха реванш за поражението с 2:3 в първата среща между двата тима, която се игра в събота. Със спечелените три точки "кленовите листа" увеличиха аванса си на върха в тази група С от втора дивизия на Световната лига.

"Хубава победа. В този мач бяхме малко по-добре от линията за сервис, поехме малко повече риск, но в същото време затруднихме посрещането на съперника и това ни даде възможност да спрем атаките им. Гавин Шмит не игра и мисля, че ще почива няколко седмици. Сега отиваме в Куба с този състав и ще трябва да се борим. Това беше втория мач на Стив Маршъл на този пост и това донесе съвсем различна динамика на играта. Ще бъде наистина добре така", коментира неговият колега начело на Канада Глен Хоуг.

"Нивото ни беше по-лошо от вчера със сигурност. Мисля, че и двата отбора бяха уморени от вчерашната среща. Канадците също бяха уморени, но играха по-добре от нас. Бяха по-добри в посрещане и много по-ефективни в атака", каза пък капитанът на нашия тим в тази среща Андрей Жеков.

"Играхме наистина добре днес. Когато на игрището е Стив Маршал, той дава на нашия отбор друго ниво на играта. Със сигурност можем да посрещаме по-добре. Днес му подадохме много топки и той игра много добре в атака. Всеки път, когато влезе в игра той се представя отлично на поста диагонал. Нашият тим се чувства много комфортно с него и това е хубаво, защото Гавин Шмит не може да играе във всеки мач", сподели пък капитанът на домакините Фредерик Уинтърс.

В следващите двубои от Световната лига националите гостуват на Аржентина, а сблъсъците с южноамерикацните са на 21 и 22 юни.