Двама загинаха след челен удар на мотори

Крими

14-06-2015, 13:49

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Младо семейство е в болница

Двама мъже загинаха тази нощ край Клисура при челен сблъсък на два мотора. Трагедията се разиграла около 20:30 часа на стария път за София край града. На място, потънали в кръв, останали 41-годишният Михаил М. И приятелят му Матьо Д. - на 25 години. Инцидентът, при който челно се сблъскаха два мотора, остави и младо семейство в болница.

25-годишната Стефка Ганчева и 29-годишният й съпруг Стоян Балабанов били на другия мотор. Те са с травми и още снощи са откарани в пловдивска болница, съобщи Marica.bg.

Най-вероятно Михаил и Матьо са се движили с извънредно висока скорост. Те дори не могли да спрат мотора, когато насреща им изскочил другият мотор със Стоян и Стефка. Първият оглед на мястото на инцидента показал, че няма спирачен път. Стоян е видял смъртоносната опасност, която ги връхлита и успял да набие спирачка.

Михаил е работен мъж, твърдят в Клисура. Той бил известно време в Англия. Събрал пари и се захванал с животновъдство. Направил стадо кози, което успял неотдавна да продаде успешно. Преди десетина дни той кандидатствал за работа във водоналивния цех в града.

Клисура се слави като царство на моторите, твърдят местните жители. Гурбетчии в Англия снабдяват своите съграждани с мощни машини. Колко от рокерите са изкарали курсове, колко от тях ползват каски и спазват правила – никой не знае.

Градчето е потресено от трагедията, твърдят млади хора от Клисура. В момента на мястото на инцидента разследващите извършват втори оглед. По случая е образувано досъдебно производство.