Полицията остава в кв. „Орландовци”

Крими

15-06-2015, 09:27

Снимка:

24 часа

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жандармерията влезе в Орландовци

Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа, обяви ромският лидер Петко Асенов

Полицията остава в квартал „Орландовци” поне още няколко дни, съобщи bTV. Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци. „Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа”, обяви ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват, припомня "24 часа".
Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.
Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.
След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан в неделя, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда.

Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.