Най-големия проблем на софиянци - задръстванията

Животът

15-06-2015, 11:54

Снимка:

"Барометър България"

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов ремонт променя движението в София

Още промени в трафика заради ремонтите по „Цариградско“

Некачествените ремонти и липсата на места за паркиране също изнервят до крайност столичани

Агенция „Барометър България“ представи данните от социологическо проучване за нагласите и очакванията на гражданите към местната власт в пет големи български общини - София, Русе, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново.

42,5% от запитаните отговарят, че най-голям проблем в столицата са задръстванията, следвани от постоянни некачествени ремонти на улиците (29,2%) и липсата на места за паркиране (22,7%).

На дъното на таблицата са бездомните кучета, проблемите с велоалеите, лошо поддържаните сгради, мръсотията, паметникът на НДК, провалът на кандидатурата за столица на културата и проблемът със строежа на Северната скоростна тангента.
До голяма степен хората определят като положително развитието в транспорта – разширението на метрото, новите превозни средства в градския транспорт, ремонтите по основни пътни артерии в града.

От агенцията отбелязват, че в София, както и в другите изследвани места, жителите не са запознати с общинските проекти, които са приоритет на управлението. Като цяло оценката общината да работи по такива проекти и много добра, но липсва информация сред обществото.

Според софиянци Йорданка Фандъкова се справя добре с работата си, като средната й оценка е 4,2 от 6. От анкетираните 15, 9% й дават отличен 6, 28,1% много добър 5, 31% - добър 4, а 14 и 11 процента й отсъждат както следва среден 3 и слаб 2.Тази оценка я прави „отличникът“ на общините, в които проверявахме как хората оценяват градоначалниците си, отбелязват от "Барометър България".

Данните в столицата показват, че в сравнение с други общини много по-малък процент от анкетираните отговарят, че биха продали гласа си (2,7%) и „зависи колко ще получа“ (6,6%). Голям е процентът на категоричните, че няма да продадат гласа си (46,4%) и тези, които отговарят с „по-скоро не“ (18,9%). В София е доста по-нисък процентът от другите изследвани общини на тези, които отказват да отговорят (25,4%).