Един крадец по-малко!

Спипаха 24-годишен младеж с множество регистрации за грабежи

Полицаи от София задържаха 24-годишен мъж с десетки регистрации за грабежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 10 юни, 28-годишна столичанка се оплакала в Осмо Районно управление, че същия ден след обяд била нападната в междублоковото пространство на столичния кв. „Дружба” от непознат, който издърпал златния синджир от врата й и избягал. Районът бил заграден и скоро бил задържан извършителят - Д.М. на 24 години от село Керека, Габровско.

По случая било образувано досъдебно производство, а задържаният - отведен с полицейска мярка до 24 часа. От направената справка станало ясно, че задържаният има десетки криминалистически регистрации за грабежи. Откраднатото бижу било намерено и иззето. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, на Д.М. било повдигнато обвинение по чл.198 от Наказателния кодекс, наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, която в последствие била изменена в постоянна.

В хода на работата по документиране на деянието на Д.М. било установено, че той е съпричастен към извършен грабеж на 8 юни в ж.к. „Дружба”, когато негова жертва станала 82-годишна жена. Нападателят издърпал от потърпевшата найлонова торбичка с мобилен телефон, лични документи и пари, и избягал. Част от откраднатите вещи били намерени и иззети. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.