70 на сто от членовете на КНСБ в областта са в обхвата на колективните трудови договори

Със съдействието на синдиката възнагражденията в общинските администрации са се повишили с 20-30 на сто

Над 70 на сто от седемте хиляди членове на КНСБ в Добричка област са в обхвата на колективните трудови договори, съобщи регионалният председател на синдиката Гинка Василева на дискусионния форум "Механизми и подходи на колективното договаряне на работните заплати", цитирана от БТА.  В събитието по повод 25-годишнината от създаването на регионалната структура на синдиката участва президентът на КНСБ Пламен Димитров.
С усилията на синдиката в последните три години възнагражденията в общинските администрации в област Добрич са повишени с 20-30 на сто, в социалните заведения с 15 до 38 на сто, в детското и ученическото здравеопазване - с 20-25 на сто, в културните институции с 16-25 на сто, добави Гинка Василева.
По думите й през периода 2012-2015 година в допълнителното материално стимулиране, заплащането на нощен и извънреден труд епостигнат ръст от 20 до 60 на сто.
Структурите на КНСБ са сключили пет рамкови договора с общините и 136 колективни трудови договора в предприятия и фирмив областта, посочи регионалният лидер на синдиката.