Гръцкият студент, прегазил ученичка е осъден условно

Крими

15-06-2015, 16:42

Снимка:

Пловдивутре.бг/архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Родителите са доволни, че наказанието не е административно

Пловдивският районен съд осъди условно на две години лишаване от свобода гръцкия студент Христос Боскос, който през месец май миналата година прегази на автобусна спирка 16-годишната Катерина Матеева. Магистратите лишиха Боскос от правото да управлява МПС в продължение на 3 години.

Вторият подсъдим по делото, Васил Калев, също получи условна присъда от една година лишаване от свобода. Той няма да има правото да шофира в продължение на 2 години.

Двамата подсъдими трябва да изплатят обезщетение от общо 12 569 лв. на пострадалата гимназистка. Присъдата подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред окръжния съд.

Васил Калев заяви, че не е съгласен с присъдата и отбеляза, че според него гръцкият студент е бил дрогиран в момента на катастрофата. Като аргумент на тези твърдения, той посочи, че Боскос е отричал да е бил водачът на "Нисан"-а след настъпилото ПТП както пред гражданите, така и пред полицаите, дошли на мястото на инцидента.

Адвокатът на гръцкия студент Георги Кутрянски заяви, че е удовлетворен от присъдата, тъй като и вторият обвиняем по делото, Васил Калев, е признат за виновен.

Родителите на Катерина също заявиха, че са доволни от присъдата заради опасенията им, че обвиняемите ще получат единствено административно наказание.

Пострадалата ученичка заяви пред медиите, че все още не се е възстановила от преживяното както психически, така и физически. В края на юни й предстои преглед, от който ще стане ясно дали ще бъде необходима последваща тежка операция на крака й.