Спецакция разкри оранжерия с канабис в Столетово

Крими

15-06-2015, 17:05

Снимка:

Архив МВР

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Задържани са четирима познайници на полицията, имали и амфетамини

При спецакция старозагорските полицаи задържаха четирима мъже, стопанисвали оранжерия с канабис в село Столетово, община Опан.

При пристигането на патрулките мъжета наискачали от мазето на къщата и опитали да избягат. Задържани са П.Б. на 23 години от Раднево, старозагорците С.Л., 27 години, и Ж.Д., 29 години, и 27-годишният Г.А. от село Хрищени. И четиримата са криминално проявени, информираха от полицията.

При претърсване от къщата в Столетово са иззети 143 саксии с канабисови растения, вентилационна система, 8 трансформатора захранващи 8 лампи по 600 вата, бутилки и торби с тор.

В лек автомобил "Опел Астра", собственост и управляван от един от мъжете, полицаите открили торбичка с бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на амфетамин.

В жилищата и квартирите на задъражаните са открити още амфетамини и марихуана.

Трима от групата са задържани за срок до 24 часа в Първо районно полицейско управление, а с постановление на Районна прокуратура Стара Загора им е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Г.А. е задържан за срок до 24 часа.

"Работата по установяване цялостната престъпна дейност на лицата продължава", уточниха от полицията. През последните дни старозагорските полицаи разкриха три схеми за разпространение на наркотици в Старозагорско. При друга акция в петък в село Християново бе разкрита още една оранжерия за канабис, а ден по-рано бе пипната 30-годишна жена, пренасяща амфетамини под формата на висулки със сърца, човечета и животни.