Партията на Татяна Дончева обмисля самостоятелна кметска кандидатура

Мисия Пловдив

15-06-2015, 17:18

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ остава с Тотев за изборите

Движение 21 още обмисля дали да подкрепи Иван Тотев

Хората са снижили доста критериите си към управляващите, достатъчно е само да посадите малко китки в град като Пловдив и той да придобие друг облик. Това заяви в интервю за Дарик радио лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Според нея предизборната обстановка в града ще се диктува от ГЕРБ, която като управляваща партия е в състояние да финансира щедро.

Тя бе категорична, че трябва да се въведе задължително гласуване, защото то би върнало съотношението на етническия вот спрямо останалите гласове към нормалните пропорции. "Ще се намали и значението на купения вот, защото купувачите пазаруват в лимит, който им е достатъчен, заради ниската избирателна активност“, категорична е Дончева.

По думите й всичко това трябва да се съчетае и с електронно гласуване и въвеждането на образователен ценз, защото не е нормално хора, които не могат да разчетат бюлетината, да имат право на глас.

На този етап Дончева няма идея, дали Движение 21 ще подкрепи Иван Тотев на следващите избори, защото партията обмисля и своя самостоятелна кандидатура.

По отношение на Славчо Атанасов, тя коментира, че участието на двете ВМРО-та в различни партии и конфигурации сериозно обърква хората, затова кой, кой е и за какво се бори. "Това може да се окаже проблем и това, че Атанасов е загубил преди 4 години с 2 хил. гласа разлика, не означава, че сега не може да загуби с много повече хиляди“, допълни тя.

Според Дончева, фактът че на изборите ще се яви и жена, не би трябвало да бъде повод за разделение. Въпреки това, тя бе категорична, че мъжете не са склонни да признават качествата на жените, освен в случаите, когато те ярко ги превъзхождат, но тогава пък започват да воюват.

Лидерът на Движение 21 разкри още, че евентуалният кандидат за кмет на партията, както и листата за общински съвет ще бъде официално обявена няколко седмици преди самите избори.