Сребърен медал за „Вазовка“ на детския шахматен турнир "Купата на лъвчетата“

Това е пореден успех за малката шахматистка

С пореден грандиозен успех се представи Любомира Ленкова от СОУ „Иван Вазов“, 3 д клас. Тя за пореден път доказа безупречните си умения и завоюва не една, а няколко призови позиции в скорошни шахматни турнири. Първото й предизвикателство бе Пролетният турнир на СКШ - Плевен. Вазовката си заслужи приз за най-добро представяне в своята възрастова група, а именно тази на 10-годишните. Любомира победи в 4 партии и се нареди на пета позиция в крайното класиране. Освен грамота за първо място, тя си заслужи и купа с формата на шахматната фигура кон.

Отлично представяне третокласничката записа и на Открития турнир по ускорен шахмат в Ловеч. Той се проведе на 23 май и бе посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. За участие там се бяха записали 63 шахматисти, сред които един гросмайстор и още осмина с международни звания. Плевенският клуб се представи с 14 свои състезатели, сред които бе и Любомира. Третокласничката отново стана първа при момичетата до 10-годишна възраст.

Последното представяне на Любомира също й донесе завиден успех. То беше в детския международен турнир "Купата на лъвчетата". Тазгодишното девето поред издание на надпреварата се проведе на 6 и 7 юни в столичната зала „Арена армеец“ и събра над 130 деца от четири възрастови групи - 8, 10, 12 и 14 години. Освен в турнира, който се проведе в 7 кръга на класическа контрола, желаещите имаха възможност да се включат и в конкурс за решаване на шахматни задачи и етюди, както и в сеанс на едновременна игра, изнесен от състезатели на ЦСКА. Раздадени бяха 8 комплекта медали и купи, сертификати за участие и награди. Сред заслужилите отново се нареди и нашата талантлива шахматистка, като този път тя се задоволи с не по-малко престижната втора позиция и сребърен медал в своята възрастова група.