Повечето от арестуваните в "Орландовци" не са от квартала

Полицията призовава гражданите да не се подават на провокации

20 души са били отведени в столични районни управления за неизпълнение на полицейско разпореждане. До началото на снощния протест в столичния квартал "Орландовци" са били задържани 14 души без документи за самоличност, на тях ще им бъдат съставени актове по Закона за българските лични документи, съобщава Дарик.

25 души са били откарани във Второ РУП заради неизпълнение на полицейски нареждания. Те опитали да разкъсат полицейския кордон, за да стигнат до ромските махали в квартала.

20 души от тях са със съставени протоколи и по-късно са били освободени от полицейското управление. Останалите петима са криминално проявени и ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

От МВР съобщиха още, че задържаните не са жители на квартал "Орландовци".

Вследствие на предприетите полицейски действия не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, уточниха още от МВР. Благодарение на своевременната реакция на служителите на реда към момента обстановката е овладяна. Полицията отново призовава гражданите да запазят спокойствие и да не се подават на провокации.

Напрежението в кв. "Орландовци" избухна след инцидент събота вечерта, когато възникна сбиване между две групи младежи от квартала. По случая е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. До настоящия момент на двама от задържаните са наложени мерки за неотклонение "задържане за 72 часа", един е с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Четвърти участник беше задържан вчера, в хода на полицейска операция на територията на квартала за издирването на хора, съпричастни както към инцидента в събота, така и към снощния. Очаква се мерките им за неотклонение да бъдат разгледани на съдебно заседание.