Street Мasters 2015 посреща световната шампионка по бийтбокс Кейла

Пловдив Лайф

16-06-2015, 12:54

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Вижте и чуйте на 26 юни от 17:00, в Цар Симеоновата градина

Новият световен шампион по бийтбокс ще демонстрира уменията си на изпълнител, композиторски талант и актьорска харизма на сцената в Пловдив.

Американката Кейла (Kaila Mullady) ще бъде специален гост на третото издание на Street Masters 2015. Почитателите на бийтбокса ще могат да я видят на 26 юни от 17:00 в Пловдив на Цар Симеоновата градина.

Кейла е арт персона с много превъплъщения - уникален стил в бийтбокса, заради който бе удостоена с титлата "Световен шампион по бийтбокс 2015" (World Championships) в Берлин, Германия, през май: рапира, пее, има собствен театрален проект, базиран на огнените пърформънси, автор е на поезия (определена от литературните критици като "сериозна"). Ефектната дама е свързана е със и седмото изкуство: пробвиният й дебют бе в драмата на ужасите Reclamation, режисирана от Shiv Munaswar, през 2011.

И все пак, стихията на Кейла е музиката. Атрактивната изпълнителка, представяща амбициозната и артистична зодия Овен, експериментира с китара и бийтбокс. Изпълнителката има много кавъри, базирани на микса от бийтбокс и китара (в равни части, хип-хоп и брейкбийт (1:1) плюс рок и блус (1:1). Кайла е базирана в Ню Йорк - града на "Емпайър Стейт билдинг", "Уолстрийт", Статуята на свободата, музея на изкуствата, "Метрополитън" и "Харлем": на хип-хоп културата

- DJ Kool Herc (Куул Хърк), DJ Grandmaster Flash (Грандмастър Флаш) и Тупак Шакур (2Pac), но и на Джак Никълсън, Брук Шийлдс и Ал Пачино... Попила мултинационалната култура на мегаполиса, в музикално отношение Кейла - определена и като бенд от една дама, е изкушена от протопънкарите Blink-182, през ъндърграунд рап формацията Atmosphere и дъб-рок триото Pepper, до реге класика Bob Marlеy - в което родните почитатели на уличната култура ще се убедят лично идния уикенд. Сред най-популярните участия на американката тази година са на American Human Beatbox Festival и NC Comedy Arts Festival.