Безпрецедентна токова авария блокира София

Животът

16-06-2015, 14:03

Снимка:

Архив

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

От центъра до Манастирски ливади няма ток

реди половин час се чу силен гърмеж и спря токът навсякъде. Мирише на изгоряло от трафопоста до офис сградата Белисимо". Това алармира читател на Sofiautre.bg. "Няма дим и не е идвала пожарна". 

Светофарите по бул. "България" не работят. Движението вече се регулира от полицаи. Трамваи и тролеи не се движат. Работещите в офисите и магазините по булеварда са наизлезли пред сградите и пушат цигари, предаде репортер на Sofiautre.bg.

Оказва се, че голяма част от София е без ток в момента поради авария. На дежурния телефон на ЧЕЗ тече записана информация, че без електрозахранване са централната градска част и кварталите Лозенец, Стрелбище, Иван Вазов, Гоце Делчев, Лагера, Хиподрума, Красно село, Белите брези, Павлово, Бъкстон, Манастирски ливади, Южен парк. От компанията уверяват, че то ще бъде възстановено в 15:30 ч.

14:40 Трамвайният градски транспорт в ж.к. "Овча купел" не се движи поради липса на електрозахранване от "ЧЕЗ Разпределение България", съобщиха от Центъра за градска мобилност. Към момента не са ясни причините за липсата на ток. 

15:00 Токът дойде!

16:00 ЧЕЗ: Аварията е възникнала в 13.15 часа в подстанция на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) "Красно село". Без електрозахранване са останали голяма част от южните квартали на София, включително Бояна, Манастирски ливади Запад, Борово, Киноцентъра и други.

 

От аварията са били засегнати части от районите Триадица, Красно село и Витоша.

 

Електрозахранването е възстановено от ЕСО в 14.44 часа, уточняват от ЧЕЗ.