Време е Владо Стоянов да заиграе в отбор от Западна Европа

Ивайло Петев трябва да спре да казва "аз не разбирам от вратари"

Във футбола има много примери когато един футболист е искан от силни отбори в чужбина. И в същото време от клуба в който играе не целят точния момент да го продадат. После става трудно.


Владо Стоянов сигурно има какво да даде още на Лудогорец в гонене на пета поредна титла. Почти сигурно "орлите" ще играят в групите на Лига Европа. А може и за втори пореден път да влязат в групите на Шампионската лига.


Но ако през миналите два сезона около Стоянов витаеха слухове,че този, или онзи голям отбор го иска, сега вече нещата имат конкретни измерения в тази насока.  Наскоро се разбра,че от Фиорентина проявили желание. Сега обаче италиански сайт за трансфери черно на бяло говори, че Владо е влязъл в полезрението на Рома. Ще избират между него и негови колеги от класата на Самир Хамданович и Ян Зомер.


Може и да не се получи с Владо да заиграе на "Олимпико". Но ако пък стане така, че наистина го  предпочетат, дали в Разград ще се бавят да вземат решение да го продадат?

Наистина, сега е настъпил момент в който Владо Стоянов заслужено може да заиграе в отбори от Топ 5 на Европа.

А треньорът на националния отбор Ивайло Петев трябва да спре да се измъква с думите "аз от вратари не разбирам". И да разчита на безспорния номер едно сред българските вратари  като страж на националния тим. Идва изключително важен мач с Норвегия. После в Италия със "скуадра адзура".

Да не ставаме за смях, да ни питат къде е Владо Стоянов и защо не играе. Нищо повече...