Трагедия! Д-р Геренов бързал, за да спасява живот, но погубил своя

Животът

16-06-2015, 16:49

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водещ бургаски медик загина в челен сблъсък край Равадиново

Колегите му от Бургаската болница и Изпълнителната агенция по трансплантация се сбогуват с него

Лекари от цялата страна тъжат за загубата на своя приятел и колега д-р Стефан Геренов, който загина на 15 юни, блъскайки се челно в тежкотоварен автомобил на пътя край Равадиново. С поклон пред паметта му медиците от Бургаската болница и от Изпълнителната агенция по трансплантация и регионалната лекарска колегия, избразиха в отворени писма съчуствието си. 

Поклонението пред тренните останки на д-р Геренов ще се състои утре от 12.00 часа в залата на Траурния парк в Бургас.

"Той загина в нелепа катастрофа. Бързал за дежурство. Бързал, за да спасява живот като анестезиолог-реаниматор....Бързал...". Това написаха в отворено писмо до медиите от Изпълнителната агенция по трансплантация. 

В него от ИАТ пишат, че за тях д-р Стефан Геренов е и ще остане не само спасител на болните, но и спасител за много чакащи за трансплантация, защото част от работата му беше като координатор по донорство. "Да разговаря с близките на пациенти в мозъчна смърт, да ги убеждава в силата на решението им.
"Вчера д-р Стефан Геренов пое последното си дежурство...ще ни липсва като човек, лекар, професионалист и приятел... Почивай в мир", се казва още в писмото.

Стотиците служители в МБАЛ - Бургас също се присъединиха с отворено писмо към мъката на близките на човека, който посвети 25 години от живота си, за да спасява най-тежко пострадалите пациенти. За тези заслуги и за спасяването на жертвите на атентата през 2012 година той беше удостоен с приза "Лекар на годината".

"Няма думи, които да намалят болката в такъв момент. Загубихме не само отличен професионалист и колега, но и приятел. Вярваме, че Стефан ще остане да живее както в сърцата на близките и приятелите си, така  и в тези на хилядите хора, които е върнал към  живота", пишат още от МБАЛ - Бургас.