Чисто нова площадка за "Славейков"

Мисия Бургас

16-06-2015, 17:09

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Бургас помагат за генерирането на убийствени идеи

Общината освежава района за да може да бъде използваем

До края на тази седмица Община Бургас стартира строителни дейности за цялостно обновление на старата площадка зад бл. 16 в к-с “Славейков”. В момента там има амортизиран асфалт, ръждясали детски съоръжения за игра и счупени пейки. Средната им възраст е 40 години. Теренът е разположен в рамките на гъсто застроен квартал и е една от малкото възможности за рекреация, спорт и социална активност на живеещите в “Славейков” бургазлии. 
Предвижда се реконструкция на съществуващите площи и изграждане на модерно футболно игрище с размери 20 на 40 метра. Спортната зона ще бъде оградена с обезопасителна мрежа. Предвижда се реконструкция на алейната мрежа и разнообразяване на елементите в зелената система така, че алейната композиция и местата за сядане да бъдат максимално засенчени през летните месеци.
В зоната ще бъдат монтирани 6 броя стълбове за улично осветление с енергоспестяващи осветители, ще бъдат поставени 12 нови пейки и 6 броя нови кошчета за отпадъци. По проекта е предвидено още подобряване на достъпа за хора с увреждания.