Аутсорсингът се насочва към Бургас

Мисия Бургас

17-06-2015, 10:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Бургас помагат за генерирането на убийствени идеи

Градът има всички шансове да се превърне във водещ център за IT бизнес процеси

София отесня за аутсорсинг бизнеса - това стана ясно на проведената втора годишна аутсорсинг конференция на тема "Как да запазим глобалната лидерска позиция и да развием потенциала на България". В нея взеха участие кметовете на Бургас и Пловдив - Димитър Николов и Иван Тотев, Мартин Драгоев - инвестиционен мениджър на Galaxy Investmen Group, Георги Узунов - регионален директор за Германия и Източна Европа на Sitel, Иглика Йорданова - изпълнителен директор на Collers България.
По време на форума беше представено проучване на Българската аутсорсинг асоциация, което отчита, че Бургас има всички шансове да се превърне във водещ център за IT аутсорсинг на бизнес процеси. Освен наличието на квалифицирана работна ръка, предимство за града е и наличието на международно летище, добре развита инфраструктура и активна общинска администрация. 
"Извървяхме първите стъпки със Съдърланд Глобал Сървисис - подпомогнахме ги както при намиране на офис площи, така и в търсенето на подготвени кадри. В бургаските училища и университети се обучават можещи хора, а ние, като местна власт, знаем какво търси бизнеса и имаме и опита, и желанието да подпомогнем всеки, който избере нашия град ", каза кметът Димитър Николов по време на конференцията.
Съдърланд глобъл сървисес стартираха в Бургас миналата година със 150 души. Предстои разширяване на дейността, като до месец септември тази година ще се назначат още 400 души. Още няколко компании от IT сектора избраха да работят в града, а други се подготвят да отворят централи тук.