Изграждането на видеонаблюдение в "Орландовци" започна

Животът

17-06-2015, 11:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще слагат камери в "Орландовци"

За по-голяма сигурност на гражданите и като помощ на работата на МВР, сега поставяме 4 моторизирани камери, посочи кметът на Столична община

Започнахме изграждане на системата за видеонаблюдение в квартал Орландовци. Това каза пред „Фокус” кметът на Столична община Йорданка Фандъкова за случващото се в квартал Орландовци. По думите й от началото на конфликта и до момента районният кмет инж. Тодор Кръстев е постоянно сред хората.
„Директорът по сигурността на Столична община Красимир Димитров е в щаба на полицията. Нашите екипи са на място и реагират веднага както на сигналите на гражданите, така и в подпомагане на работата на полицията”, обясни тя и добави, че още първия ден е разговаряла с министър Бъчварова и е поискала допълнителни полицейски сили, за да не се допуснат ексцесии.
„От директора на СДВР поисках в района да бъде осигурено допълнително полицейско присъствие и да се предприемат мерки за по-ефективна работа на полицейските служители. За по-голяма сигурност на гражданите и като помощ на работата на МВР, сега поставяме 4 моторизирани камери”, посочи кметът на Столична община и допълни, че местата на камерите се избират съвместно с Охранителна полиция и по сигнали на граждани за рисковите места.
„Това е първият етап от изграждане на система от видеонаблюдение в района, както хората поискаха. Предприели сме действия и за възстановяване на осветлението, където е счупено”, обясни Фандъкова.
„В последните години полагаме големи усилия, за здравна грамотност в тези райони, като работим заедно с другите институции и организации. За мен ключово е децата от ромските семейства да посещават училище и да получават реално образование – това е верният път, за да решим дълготрайно проблема с интеграцията на ромите в обществото”, каза още тя.