Реформаторският блок ще бъде с единни кандидатури на местните избори

Мисия Пловдив

17-06-2015, 14:23

Снимка:

dobrinite.com

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ остава с Тотев за изборите

Лидерите му вярват в шанса на евентуален техен кандидат за кмет, доверието в Иван Тотев било занижено

До средата на юли местните структури на Реформаторския блок (РБ) ще обявят своя кандидат за кмет на Пловдив, заяви в ефира на Дарик лидерът на ДСБ Пепа Деведжиева. Тя отбеляза, че е възможно реформаторите да дадат своята подкрепа и за друг кандидат, но решението за това ще бъде взето възоснова на социологическо проучване и задълбочени анализи.

Пепа Деведжиева бе категорична, че Реформаторският блок в Пловдив ще се яви на местните избори като единен политически субект с единна листа и за общински съветници.

Цитирайки резултатите от две направени социологически изследвания, тя посочи, че 71% от анкетираните пловдивчани са заявили нуждата от нов кмет. Според Деведжиева, доверието към Иван Тотев действително е спаднало и в този случай реформаторите имат за какво да се борят на местните избори.

"РБ има достатъчно сили да бъде конкурент на досега обявените кандидати за кмет на Пловдив Иван Тотев, Славчо Атанасов и Дани Каназирева", бе категорична пред Дарик главният секретар на местната структура на СДС Тони Симидчиева.

Тя посочи, че в бъдещия Общински съвет БСП е необходимата опозиция, която да държи будни управляващите, както и да има алтернативна управляваща сила в лицето на Реформаторския блок.

Лидерът на Движение "България на гражданите“ в Пловдив Савина Петкова постави оценка, по-ниска от "среден" на сегашния Общински съвет, чийто председател инж. Илко Николов е в редиците на СДС. По думите й, в местния парламент се гласува монолитно, без значение колко неизгодни са взетите решения за града. Петкова бе категорична, че няма опозиция на местно ниво и всички предложения се гласуват според позицията на сегашния кмет Иван Тотев.