Юноша е с опасност за живота след тежка катастрофа

Крими

17-06-2015, 14:29

Снимка:

© Bulgariautre.bg / Архив

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

24-годишен не спрял на знак "Стоп" и помел друга кола, в резултат е пострадал критично пешеходецът

16-годишно момче е с опасност за живота след тежък инцидент, станал на кръстовището на улиците "Княз Борис І" и "Ангел Кънчев" в Стара Загора късно снощи.

Момчето е било ударено докато пресичало по улица "Свети Княз Борис І" от лек автомобил, който се движил по същата улица. Колата е управлявана от 24-годишен старозагорец, в нея пътували още трима души на възраст между 20 и 22 години.

На кръстовището с улица "Ангел Кънчев" обаче автомобилът не спрял на знак "Стоп" и отнел предимството на друга кола, управлявана от 36-годишна старозагорка. В резултат на удра на двата автомобила, колата движеща се по улица "Княз Борис І" продължава движението си и блъска 16-годишното момче. След това автомобилът се удря и в паркиран около мястото на инцидента друг автомобил и накрая в крайпътно дърво.

И по трите коли са нанесени значителни материални щети. 36-годишната жена и пътниците от колата, не спряла на знак "Стоп" са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и осовободени, без опасност за живота.

16-годишният пешеходец е настанен в ОАИЛ при УМБАЛ-Стара Загора с травма на главата, фрактура на десен крак, в кома и с пряка опасност за живота.

За още два пътни инцидента станали на територията на областта съобщават от прецентъра на полицията. Първият е станал в Чирпан, където 16-годишен неправоспособен водач, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над управлявания от него мотоциклет, удря се в лека кола и получава охлузвания на краката и ръцете.

Вторият инцидент е станал на кръстовището със западния изход на село Богомилово. Лек автомобил, управляван от 18-годишно момиче от Казанлък навлязал в лентата за насрещно движение и блъснал движещия се там друг автомобил, управляван от 68-годишен старозагорец. При инцидента е пострадала спътничката му - 66-годишна жена. Тя е откарана в Центъра за спешна помощ, обслужена амбулаторно и освободена.