Исканията на полицаите не били формулирани ясно

Това обяви силовият министър по повод на системното недоволство на служители на реда, надзиратели и пожарникари

Исканията на полицаите не били формулирани ясно. Това обяви вицепремиерът и силов министър Румяна Бъчварова по повод на системното недоволство на служители на реда, надзиратели и пожарникари.

Припомняме, от миналата седмица въпросните групи предприемат протестни действия, провокирани основно от условията на труд, както и от пенсионната реформа. Протестиращите вече си имат и обособен протестен лагер до парламента.

Допускам, че от тяхна позиция нещата могат да изглеждат различно и да имат бележки към ръководството на МВР, призна все пак Бъчварова. По думите й обаче при срещата й с полицейските синдикати се поставяли теми, а не искания.

"Притеснявам се, че правата, които имат синдикатите в МВР, понякога не се ползват така прецизно, както би трябвало. Уважавам исканията, не искам да са нарушени интереси и права на служителите, но има обективни обстоятелства, с които трябва да се справяме, затова проблемът не се решава лесно", аргументира се тя.

По думите й ведомството има ограничен ресурс и това трябва да се отчете. Бъчварова обаче не разбира основанието за толкова драстичен протест, на който бе поискана и оставката й.

"Говорихме много, не оставихме тема без отговор, гарантира тя пред медиите. Ръководството не е срещу служителите си", увери още министърът.