Дариха 400 тома на класици и съвременни автори на библиотеката

Добрич Лайф

17-06-2015, 17:02

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дни на руската култура в Добрич

От Руския фонд за култура "Днес деца - утре народ"

Руският фонд за култура дарява на регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич 400 тома с произведения на класици и съвременни автори на руската литература, съобщи председателят на фонда Олга Бутская на пресконференция, цитирана от БТА.
Дарението е част от проект, избрал за девиз думите на Сергей Михалков "Днес деца - утре народ". На името на популярния детски писател с дарени книги са създадени 16 библиотеки в
Русия и в чужбина - в Полша, Ирландия и Словакия, поясни председателят на фонда.
Фондът на регионалната библиотека се обогатява с книги на Сергей Михалков, Пушкин, Тургенев, Чехов, Толстой, с издания за историята и културата на Русия, добави Олга Бутская. Деца от училища и детски градини в Добрич, в които се изучава руски език, ще се докоснат до голямо богатство, каза заместник-кметът на общината Камелия Койчева.
С изложба на част от дарените книги в Добрич днес се откриват Дни на руската култура. Третото издание на форума се организира от общината заедно с Руския фонд за култура,
Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни и руския благотворителен фонд "Добро и милосърдие". Танцовият ансамбъл "Фантазия", вокалният ансамбъл "Премиера" и ансамбълът за руски песни "Солнцеворот" по-късно днес ще се представят с програма на откритата сцена на площад "Свобода".