Още 420 електронни табла по спирките

Животът

18-06-2015, 10:57

Снимка:

Нова телевизия, Моята новина

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уникален превод на спирките в софийското метро завладя Фейсбук

Спирките не са това, което бяха (галерия)

Средствата са осигурени от спестените средства от проведени обществени поръчки по проекта

Нови 420 електронни информационни табла ще бъдат монтирани на спирки на градския транспорт. След успешно реализирания компонент "Доставка и монтаж на 600 броя електронни информационни табла" по проект за интегриран столичен градски транспорт се предвижда разширяване на обхвата на проекта с поставянето на допълнителни табла.

Общо над 1000 спирки в София ще бъдат оборудвани с електронни информационни табла, които предоставят информацията в реално време. Това каза днес заместник-кметът на София по направление транспорт-транспортни комуникации Любомир Христов.

Средствата за допълнителните 420 електронни табла са осигурени от спестените средства от проведени обществени поръчки по проекта. Управляващият орган по ОП „Регионално развитие“ одобри допълнителното финансиране, посочи също Христов. Проведена е и процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Доставка и монтаж на 420 броя електронни информационни табла".

Електронните информационни табла са предназначени за визуализиране на информация за пътниците за реално време на пристигане на превозно средство на спирка по съответен маршрут от мрежата на столичния градски транспорт. Таблата показват вида на превозното средство, номер на линията, крайна спирка, време на пристигане и текущо време. Те разполагат и с модул за гласово оповестяване в помощ на хората със затруднения в зрението. Електронните информационни табла са съвременно решение от типа RTPI (Real Time Passenger Information) система за информация на пътниците.

Допълнителните табла ще бъдат поставени на локации с възможност за захранване към електроразпределителната мрежа, както и чрез соларни панели.